3D geprint airbox deksel

3D geprint airbox deksel

3D geprint airbox deksel

H2 lektestmachine

H2 lektestmachine

H2 lektestmachine

Het succesvolle idee voor de H2-lektestmachine ontstond in 2017 boven SAG Alutech Nederland B.V. de vraag om hun productiekwaliteitssysteem te verbeteren. Door het invoeren van lekdichtheidstesten van brandstoftanks met H2-detectie.

Het doel van het project is het vinden en lokaliseren van zogenaamde “zweterige” brandstoftanks. Deze “bezwete” brandstoftanks zijn brandstoftanks die een kleine hoeveelheid brandstof ontstaan, resulteren in een vloeiende brandstofvlek aan de buitenkant van de aluminium huid ontstaat. Dit soort brandstoflekken zijn in de huidige definitieve testopstelling moeilijk te, dus er een alternatieve manier op te sporen gevonden. Deze kwestie van het verbeteren van de productiekwaliteit was het begin van het H2-lektestmachineproject.

3D-scanning van impellers

3D-scanning van impellers

3D-scanning van Impellers

VIRMM 2/3 modificatie

VIRMM 2/3 modificatie

VIRMM 2/3 modificatie

Na 18 jaar dienst was het tijd om de VIRM2/3 treinen te vernieuwen. Voor dit project was ik lid van de elektrotechnische productie-ingenieurs. Werken met verschillende disciplines zoals werktuigbouwkundigen, verkoopafdeling, testafdeling en elektrotechnici.

In deze rol hielp ik de winkel met het schrijven van werkinstructies, hielp ik de monteurs bij het oplossen van problemen, voerde de try-out fase uit om te zien of de procedures klaar zijn voor serieproductie en hielp bij het optimaliseren van de workflow om de doorlooptijd verkorten.