Skip to content

Procesingenieur

Procesingenieur

U kunt ons niet alleen specialist nemen in 3D printen in Den Haag, we zijn daarnaast ook een erkend en professioneel procesingenieur Dat maakt dat we een veelzijdig specialist zijn die u op uw wenken kan bedienen. 

We houden ons als procesingenieur bezig met ontwerpen, analyseren en monitoren van processen en installaties

Als procesingenieur houden wij ons nadrukkelijk bezig met zowel het ontwerp als het analyseren, monitoren en verbeteren van processen en installaties. Dit doen we specifiek binnen het industriële bedrijf. We houden ons als procesingenieur bezig met alle schakels binnen de gehele productieketen en zeker ook met het beslissingsproces dat aan de productieketen vooraf gaat. We bekleden in de rol als procesingenieur een zeer verantwoordelijke rol en zijn vooral een organisatie die zich probleemoplossend opstelt.

Ook voor het opstellen van gedetailleerde procesbeschrijvingen

We houden ons verder bezig met het procesontwerp, het ontwerpen van installaties en de installatie van onderdelen. We stellen daarnaast gedetailleerde procesbeschrijvingen op. Daarmee kunnen wij u als procesingenieur dus op een zeer breed vlak prima van dienst zijn.

Niet zelden maken we gebruik van 3D printing

Bij ons werk als procesingenieur maken we niet zelden gebruik van 3D printing. Dit is een productietechniek die hulp kan bieden bij de ontwikkeling van prototypen en hulp biedt bij het ontwikkelen van hulpgereedschap. De techniek van 3D printing is een techniek waarbij een 3D printer een digitaal bestand om kan zetten naar iets dat tastbaar is. Binnen 3D printing zijn verschillende technieken te onderscheiden. Binnen deze technieken zijn FDM en SLS de meest bekende technieken.

We gebruiken als procesingenieur vooral de FDM en SLS techniek als het gaat om 3D printing

Als procesingenieur maken we niet zelden gebruik van FDM, iets dat staat voor Fused Deposition Modeling. Dit is een techniek waar laag op laag materiaal aan elkaar gesmolten wordt. Middels het gebruik van een spuitmond wordt de gewenste vorm laag voor laag op een platform aangebracht. Een andere bekende techniek wat betreft 3D printing is SLS. Bij deze techniek wordt gebruikgemaakt van een laser die met behulp van een poeder laag na laag samensmelt tot een bepaald product. Werken met 3D printing is ideaal. Het begint met een idee, dat in eerste instantie wordt vertaald naar een 3D bestand en vervolgens door de 3D printer tot iets tastbaars gemaakt wordt. Met het gebruik van onder meer 3D printing laten we als procesingenieur zien een moderne professional te zijn die u altijd prima van dienst kan zijn.